KRETA

Krop kost & mental balance

Ønsker du mere overskud i hverdagen, større velvære, bedre præstationsevne, både psykisk, fysisk og mentalt - så er det tid til at forkæle dig og din krop. Sygeplejerske, krops- & psykoterapeut Iben Ordrup afholder retreat på Kreta med fokus på kost, krop og balance i livet.

Jeg arbejder med en kombination af kropsterapi, yoga og antiinflammatorisk kost.

Alt sammen komponenter der styrker både dit fysiske og mentale velvære. Det er min erfaring at du efter et retreat kommer hjem med ny energi og motivation til at fastholde gode rutiner i at gøre noget godt for sig selv.

Dalabelos er et holistisk selvforsynende agroturism. Stedet er designet til at give et unikt wellness-retræte sammen med en luksuriøs oplevelse. Landsbyen Angeliana ligger på en lille bakke på den nordlige kyst af Kreta, omkring 5 km fra berømte kretensiske strande og ved foden af ​​bjerget Ida (Psiloritis).

Opholdet indeholder

Ophold på Dalabelos 
Fantastisk stemningsfyldte Dalabelos. Stedet oser af Grækenland og har alt hvad der skal til 

Antiinflammatorisk kost & kropsanalyse
Lokalt økologisk græsk antiinflammatorisk kost, samt individuel kropsanalyse og indblik i hovedreglerne i antiinflammatorisk kost. Kost materiale tilsendt før opholdet.

Individuel samtale
Coaching af 30 min. varighed. 

Måltider
Alle måltider er inkluderet og tilberedt af Dalabelos egen høst fra marken og lokalt vildt.

Body All Mind kropsbehandling
En kropsbehandling af 30 min. varighed.

Yoga
Hatha- og yin yoga, morgen og aften ved yogalærer Doina Olaru

Transport
Transfer fra lufthavn til / fra Dalabelos. Hvis du ankommer før eller senere end de to transporter der er til rådighed, er transport for egen regning.

Diverse
Mulighed for tilkøb af  massage ved professionelle og kompetente behandlere.

Masser af tid til ro, fordybelse og afslapning ved poolen, vandreture eller udflugt til stranden.

<h2></h2>

Krop kost & mental balance på Kreta

Efterår 2024

5. - 15. Oktober

Maks 20 pladser. 

Forår 2025

Maj datoer er på vej

Maks 20 pladser.

Booking af ophold

Ved booking betales et depositum på kr. 8000,00. I tilfælde af bookinger efter den 1. juli betales det fulde beløb ved booking.

Restbeløbet vil blive opkrævet den 1. august 2024.

Ja tak, jeg skal hurtigst muligt reservere en plads.

<h2></h2>

Om Dalabelos

Dalabelos er en ejendom med værelser fordelt i små huse, med et eller flere værelser i hver lejlighed. Heriblandt to luksuslejligheder, med tilsvarende flere værelser.

Dalabelos intention er et koncept baseret på at stedet er selvforsynende. Det betyder at maden er dyrket på de omkringliggende marker og tilberedt af Vasillis kone, Maria.

Det er Vasillis og Marias ønske at når du bor på Dalabelos, vil du føle dig inviteret til at deltage i Dalabelos konceptet, som er en oplevelse i sig selv. Konceptet byder på oplevelser som musik, høste i markerne, madlavning med mere.

Dalabelos ejendom ligger midt i det kretensiske land og er et holistisk agroturismekompleks i Rethymnon , designet til at give et unikt wellness-retræte sammen med en luksuriøs oplevelse.

Landsbyen Angeliana ligger på en lille bakke på den nordlige kyst af Kreta, Grækenland, omkring 5 km væk fra berømte kretensiske strande og ved foden af ​​bjerget Ida (Psiloritis).

 

Dalabelos Estate Crete 000363

Book lige præcis det ophold som passer dig bedst

Tryk på book og send din request på det værelse du ønsker og evt. hvem du ønsker at dele værelse / hus med.

Alle værelser er smukt og lokalt indrettet, med eget tekøkken, badeværelse og egen have eller balkon. 

Skal du bo alene eller deler du værelse med en, så husk at være respektfuld om roen og giv tid til dig selv på retreatet. 

Dalabelos er smukt og sanseligt og der er masser af steder hvor du kan sidde og fordybe dig alene eller sammen med andre.

Daglig program

Daglig program

Morgen citron på værelset 07.00-07.30

Morgen yoga ved poolen 07.30-08.30

Morgenmad 08.45

Tid til fordybelse 10.00-11.00  

Frokost 12.30

Tid til fordybelse 13.00-14.00

Eftermiddags juice 15.00

Aften yoga 17.00-18.00

Aftensmad 19.00

Der vil være en plan for dine individuelle behandlinger, kropsanalyse & samtale når du ankommer.

KOST / Ernæring

Alle måltider tilberedes af Dalabelos lokale køkken i tæt samarbejde med Iben.

Kosten består af lokale friske råvarer fra øen, bestående af grøntsager, frugt, æg, fisk, skaldyr, kylling, urter og krydderier, som har fokus på antiinflammatoriske egenskaber.

Under retreat spiser vi antiinflammatorisk kost og du får indblik i hvad en antiinflammatorisk kost kan gøre for dig.

Du vil få udført en kropsanalyse, som viser kroppens BMI, fedtprocent, vandprocent, muskelmasse, knoglemasse, basal-stofskifte, stofskiftealder, fedt omkring maveregionen samt en fysisk vurdering.

Når man ændrer på kosten, kan det påvirke en psykiske velvære. Hvis du bliver udfordret undervejs er jeg der til at guide dig.
 
Husk at meddele om allergier eller bestemte diæter! Der er mulighed for at vælge 100 % vegansk, glutenfri, laktosefri m.m. 

<h2></h2>

KROP / Body all mind behandlinger

Iben er uddannet Body All Mind kropsterapeut, sygeplejerske og psykoterapeut. 

Iben er stifter og ejer af ibenordrup krops- & psykoterapi og arbejder med mental sundhed til individuelle og virksomheder.

I 2017 opsagde Iben sin stilling som nordisk forskningsdirektør for at få mere tid til sig selv og sin familie. 

Med kropsterapien oplever Iben at opnå en større ro og indsigt i sig selv og behandlingerne giver et øget velvære og redskaber til at træffe beslutninger og håndtere stress. Med baggrund i egne erfaringer og viden, bidrager Iben til en større forståelse mellem din fysik og psyke. 

Kropsterapien er en helhedsorienteret behandling
Ved at arbejde med hele kroppen og vejrtrækningen opstår muligheden for at skabe forløsning, såvel fysisk som psykisk.

Body All Mind kropsterapi, bygger på en lang række gennemprøvede teorier og greb. Behandlingen er en kombination af massage af musklerne, bevægelse af leddene, pulserende bevægelser, åndedræts teknikker, akupressurtryk og zonetryk.

Kombinationen sætter først og fremmest gang i kredsløbet og aktiverer en gennemstrømning i kroppen. Denne behandling gør det lettere at løsne dine spændinger i muskulaturen, inflammationer i sener og hævelser omkring leddene.

Ved løsning af spændinger, skabes også en bedre blod- og lymfecirkulation, hvormed der opnås en udrensende effekt både fysisk og psykisk, behandlingen er derfor et vigtigt supplement til den antiinflammatoriske udrensning.

En behandling varer 30 min. 

Du kan læse mere om Body All Mind kropsterapi her

Som deltager på krop & kost retreat får du mulighed for at købe Body all mind behandlinger til en fordelagtig pris.

<h2></h2>

KROP / Yoga

Hver morgen og eftermiddag mødes vi for at dyrke yoga. Yogaen foregår udendørs med udsigt over bjerge og hav.

Vi dyrker Hatha yoga om morgenen og yin yoga om eftermiddagen.
Du kan læse lidt mere nedenfor om de to former for yoga.

Vores yogalærer er Doina Olaru.

Den yoga, vi laver vil være en blanding af traditionel hatha yoga og yin yoga. 

Hatha

Hatha yoga har sit udgangspunkt i de klassiske yogastillinger. ’Ha’ betyder sol og ’tha’ betyder måne på sanskrit og repræsenterer dualiteterne i livet. I undervisningen balancerer vores instruktører styrke med smidighed og bevægelse med meditation – hatha arbejder på den måde med hele mennesket på én gang. I en hatha time holder vi stillingerne i længere tid ad gangen og udfører dem i et roligt tempo med fokus på den rigtige bevægelse og det bevidstgjorte åndedræt. Derfor er vejrtrækningsøvelser (pranayama) og meditation en essentiel del af hatha.

Yin yoga
Yin yoga tager udgangspunkt i simple, siddende og liggende stillinger. Stillingerne bliver ofte holdt mellem 3-5 minutter, da yin yoga især arbejder med bindevævet og kroppens meridianbaner. Fokus er på at skabe en solid grounding og et opløftende energiflow hele vejen igennem din krop. yoga instruktøren guider dig roligt ind i stillingerne gennem det nærværende åndedræt, så du kan give slip. Essens er at skabe et nærvær og ro i din krop, som du kan vende tilbage til i løbet af hverdagen, mens du samtidig afspænder og afstresser din krop.

Doina Olaru

Doina er en meget erfaren massageterapeut, der tilbyder følgende massagebehandlinger:

- Rejuvance (til naturlig anti-aging ansigtsløftning)
- Lymfedrænage (til afgiftning og styrkelse af immunsystemet)
- Holistisk olie (til dyb afslapning af hele kroppen)

Hun er yogainstruktør og har selv været yoga-udøvende i mange år. Doina anses for at være en af ​​de bedste massageterapeuter på Kreta, hvor hun bor.

Praktiske informationer

Fly

Fly tur/retur

Du booker selv fly. Jeg står til rådighed og guider med bookning og køb af fly, hvis du har behov for det. Nedenfor har jeg sat link og flyafgange på de afgange der passer bedst til opholdet. På den måde flyver gruppen ud og hjem sammen. Prisen t/r med fly variere fra 2500 - 3500. Du kan også vælge andre fly.
Transport til og fra lufthavnen, der indgår i prisen, er for nedenstående afgange. 

SAS flyver direkte link til booking

Anbefalet afgange:
opdateres

Afmeldingsbetingelser

Ved afmelding senest 3 måneder før afrejse kan du få beløbet refunderet - minus administrationsomkostninger på 1.000 kr.

Ved senere afmelding refunderes beløbet IKKE.

Opholdet er en sammensat ferie, hvor du i forsikringsteknisk forstand selv er rejsearrangør. Skulle der opstå krig, naturkatastrofer, snestorm eller epidemi betragtes det som force majeure, hvormed retten til erstatning bortfalder.

Tjek derfor din rejseforsikring og dit afbestillingsmodul. Dækker din forsikring ikke, kan du købe et tillægsmodul. Det kostet ca. 150,- kr. om året og så vil du være sikret. Gouda rejseforsikring 


Med en god forsikringsdækning kan vi alle slappe af og nyde opholdet, glæde os til yoga, behandlinger, sol, hav, vandreture og dejlig mad.

Covid-19

Udenrigsministeriet opfordrer til at man undersøger om man har en rejseforsikring der dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. Hvis din forsikring ikke dækker, tilbyder Gouda rejseforsikring dækning Gouda rejseforsikring