<h1>Kreta krop & kost</h1>

Kreta krop & kost

Ønsker du mere overskud i hverdagen, større velvære, bedre præstationsevne, både psykisk, fysisk og mentalt - så er det tid til at forkæle dig og din krop. Sygeplejerske, krops- & psykoterapeut Iben Ordrup afholder retreat på Kreta med fokus på kost, krop og balance i livet.

Jeg vil meget gerne invitere dig med.

Jeg arbejder med en kombination af kropsterapi, yoga og antiinflammatorisk kost.

Alt sammen komponenter der styrker både dit fysiske og mentale velvære. Det er min erfaring at du efter et retreat kommer hjem med ny energi og motivation til at fastholde gode rutiner i at gøre noget godt for sig selv.

Highlights for dette retreat vil være autencitet, vi bor lokalt, vi har det hele for os selv, tæt på havet og midt i en olivenlund.

Vi starter dagen med at gå til vandet og sidde i stilhed, der vil være vandring med middag og udsigt.

Dette retreat er luksus på natur og simpel living.

Opholdet indeholder

Autentisk ophold ved strand og olivenlund på Trevizan
Vi har hele stedet for os selv. 

Antiinflammatorisk kost & kropsanalyse
Lokalt græsk antiinflammatorisk kost, samt individuel kropsanalyse og indblik i hovedreglerne i antiinflammatorisk kost. Kost materiale tilsendt før opholdet og coaching til at fastholde de gode rutiner. 

Måltider
Syv morgenmåltider, seks frokoster og fire aftenmåltider. Vi spiser de fleste måltider på Trevizan. En aften spiser vi på den lokale restaurant på bjerget med udsigt. To aftenmåltider er ikke inkluderet i prisen.
Her kan du frit vælge at spise lokalt på egen hånd eller blive og spise på Trevizan. 

Body All Mind kropsbehandlinger
To kropsbehandlinger med individuel råd og vejledning, første behandling under opholdet, anden behandling når du er kommet hjem.

Yoga
Hatha- og yin yoga, morgen og aften ved yogalærer Bjørg Frellesvig.

Udflugter / transport
Vandretur med lokal guide i de smukke bjerge som afsluttes med middag på en helt unik beliggende græsk Taverna oppe i bjergene. Den dag der er vandretur, vil der ikke være eftermiddags yoga.

Transfer fra lufthavn til / fra Trevizan.

Diverse
Mulighed for tilkøb af  massage ved Trevizans professionelle og kompetente behandlere.

Mulighed for tilkøb af Bjørg Frellesvig's ansigtsbehandlinger

Masser af tid til ro, fordybelse og afslapning ved poolen ved stranden eller i rosenhaven.

Der kan bestilles middag på Trevizan ud over det der indgår i prisen og der er hyggelige tavernaer i Kissamos en lille hyggelig havneby i gåafstand langs stranden fra Trevizan. 

Fly

Fly tur/retur

Du booker selv fly. Jeg står til rådighed og guider med bookning og køb af fly, hvis du har behov for det. Nedenfor har jeg sat link og flyafgange på de afgange der passer bedst til opholdet. På den måde flyver gruppen ud og hjem sammen.
<h2></h2>

Praktiske informationer

Krop & kost Kreta

11. juni - 18. juni 2022

Afrejse fra DK den 11. juni
Hjemrejse fra Kreta den 18. juni 

Maks 15 pladser. 

Priser

Enkeltværelse i alt 10.116 kr

Fordelt således:
6.099 DKK dækker reservationsgebyr af værelse, yoga instruktør, Body All Mind behandlinger, individuelle målinger, Antiinflammatorisk kostvejledning, coaching til at fastholde de gode rutiner, transport, dagligt the & saft, vandretur og middag på bjerget.

4.017 DKK / Euro 540,- som dækker kost og logi i enkeltværelse. Syv morgenmåltider, seks frokoster og fire aftenmåltider. OBS beløbet betales i euro og kontanter ved udcheckning til ejerne af Trevizan.

Dobbelt værelse i alt 8.363 kr

Fordelt således:
5.499 DKK dækker reservationsgebyr af værelse, yoga instruktør, Body All Mind behandlinger, individuelle målinger, Antiinflammatorisk kostvejledning, coaching til at fastholde de gode rutiner, transport, vandretur og middag på bjerget.

2.864 DKK / Euro 385,- som dækker kost og logi i delt dobbeltværelse. Syv morgenmåltider, seks frokoster og fire aftenmåltider. OBS beløbet betales i euro og kontanter ved udcheckning til ejerne af Trevizan.

Booking af ophold

Ved booking betales et depositum på kr 1000,00. I tilfælde af bookinger efter den 1. maj betales det fulde beløb ved booking.

Restbeløbet vil blive opkrævet den 1. maj 2022.

Ja tak, jeg skal hurtigst muligt reservere en plads.

Booking af fly

Norwegian flyver direkte link til booking

SAS flyver direkte link til booking

Anbefalet afgange:
København - Chania / Kreta
Flyafgang Norwegian 15.05 / SAS 14.20
Flyankomst Norwegian 19.35 / SAS 18.55

Chania / Kreta - København
Flyafgang Norwegian 20.20 / SAS 19.45
Flyankomst Norwegian 22.45 / SAS 22.20

Ca flyvetid 3,5 timer
1 time tidsforskel, så vi lander 18.35 / 17.55 på Kreta

Afmeldingsbetingelser

Ved afmelding senest 3 måneder før afrejse kan du få beløbet refunderet - minus administrationsomkostninger på 1.000 kr.

Ved senere afmelding refunderes beløbet IKKE.

Opholdet er en sammensat ferie, hvor du i forsikringsteknisk forstand selv er rejsearrangør. Skulle der opstå krig, naturkatastrofer, snestorm eller epidemi betragtes det som force majeure, hvormed retten til erstatning bortfalder.

Tjek derfor din rejseforsikring og dit afbestillingsmodul. Dækker din forsikring ikke, kan du købe et tillægsmodul. Det kostet ca. 150,- kr. om året og så vil du være sikret. Gouda rejseforsikring 


Med en god forsikringsdækning kan vi alle slappe af og nyde opholdet, glæde os til yoga, behandlinger, sol, hav, vandreture og dejlig mad.

Covid-19

Udenrigsministeriet opfordrer til at man undersøger om man har en rejseforsikring der dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. Hvis din forsikring ikke dækker, tilbyder Gouda rejseforsikring dækning Gouda rejseforsikring

<h2></h2>

OM Trevizan

Trevizan er et lille lokal ejet sted og ligger på vestsiden af Kreta. Vi har det hele for os selv.

Alle værelser er spartansk og enkelt indrettede, lyse og rummelige og de fleste har havudsigt.

Booking af værelse sker ved ”først til mølle” princippet.

Hvis du leder efter en uspoleret destination på Kreta, er dette det perfekte valg, med en masse spændende ting at se og lave, herunder uberørte strande, gamle kirker, gamle ruiner, en dejlig havn og traditionelle taverner.

Trevizan er i gå afstand til den lille havneby Kissamos.

kreta, kissamos

Kissamos er en hyggelig havneby med ca. 3000 indbygger, ca. 40 km vest for Chania. Byen er ikke blandt de steder hvor turismen er mest udbredt og har derfor bevaret et mere græsk præg og autencitet.

Kissamos er center for et område med omfattende drue- og olivenproduktion.

Området er kendt for smukke laguner og olivenlunde.

KOST / Ernæring

Alle måltider tilberedes af Trevizans lokale køkken i tæt samarbejde med Iben.

Der er altid gratis vand, te, saft og morgencitron drik som du selv tilbereder på værelset. 

Kosten består af lokale friske råvarer fra øen, bestående af grøntsager, frugt, æg, fisk, skaldyr, kylling, urter og krydderier, som har fokus på antiinflammatoriske egenskaber.

Under retreat spiser vi antiinflammatorisk kost og du får indblik i hvad en antiinflammatorisk kost kan gøre for dig.

Du vil få udført en kropsanalyse, som viser kroppens BMI, fedtprocent, vandprocent, muskelmasse, knoglemasse, basal-stofskifte, stofskiftealder, fedt omkring maveregionen samt en fysisk vurdering.

Når man ændrer på kosten, kan det påvirke en psykiske velvære. Hvis du bliver udfordret undervejs er jeg der til at guide dig.
 
Husk at meddele om allergier eller bestemte diæter! Der er mulighed for at vælge 100 % vegansk, glutenfri, laktosefri m.m. 

KROP / Body all mind behandlinger

Iben er uddannet Body All Mind kropsterapeut, sygeplejerske og psykoterapeut. 

Iben er stifter og ejer af ibenordrup krops- & psykoterapi og arbejder med mental sundhed til individuelle og virksomheder.

I 2017 opsagde Iben sin stilling som nordisk forskningsdirektør for at få mere tid til sig selv og sin familie. 

Med kropsterapien oplever Iben at opnå en større ro og indsigt i sig selv og behandlingerne giver et øget velvære og redskaber til at træffe beslutninger og håndtere stress. Med baggrund i egne erfaringer og viden, bidrager Iben til en større forståelse mellem din fysik og psyke. 

Kropsterapien er en helhedsorienteret behandling
Ved at arbejde med hele kroppen og vejrtrækningen opstår muligheden for at skabe forløsning, såvel fysisk som psykisk.

Body All Mind kropsterapi, bygger på en lang række gennemprøvede teorier og greb. Behandlingen er en kombination af massage af musklerne, bevægelse af leddene, pulserende bevægelser, åndedræts teknikker, akupressurtryk og zonetryk.

Kombinationen sætter først og fremmest gang i kredsløbet og aktiverer en gennemstrømning i kroppen. Denne behandling gør det lettere at løsne dine spændinger i muskulaturen, inflammationer i sener og hævelser omkring leddene.

Ved løsning af spændinger, skabes også en bedre blod- og lymfecirkulation, hvormed der opnås en udrensende effekt både fysisk og psykisk, behandlingen er derfor et vigtigt supplement til den antiinflammatoriske udrensning.

En behandling varer 45 min. 

Du kan læse mere om Body All Mind kropsterapi her

Som deltager på krop & kost retreat får du mulighed for at købe Body all mind behandlinger til en fordelagtig pris.

KROP / Yoga

Hver morgen og eftermiddag mødes vi for at dyrke yoga. Yogaen foregår udendørs i rosenhaven. 

Vi dyrker Hatha yoga om morgenen og yin yoga om eftermiddagen.
Du kan læse lidt mere nedenfor om de to former for yoga.

Vores yogalærer er Björg Frellesvig.

Her kan du læse om Björg

Björg er en dedikeret og passioneret yogalærer, med en længerevarende yoga uddannelse inden for hatha- og yin yoga.

Björg underviser også i restorativ yoga, meditation og yoga nidra.

Yoga er en stor del af Björgs liv, det giver hende indre ro og styrke, det er den viden og erfaring hun gerne vil videregive til sine elever og til os under opholdet, krop & kost.

Hvorfor yoga

Yoga hjælper med at skabe flow af stagneret energi, smidiggøre bindevævet og stimulerer det parasympatiske nervesystem.

Med andre ord - Yoga skaber balance i krop og sind. 

Den yoga, vi laver vil være en blanding af traditionel hatha yoga og yin yoga. 

Du vil komme til at forbedre din fysiske kernestyrke, smidighed, balance og mærke en dybere indre ro og taknemmelighed.

Vi vil have fokus på at komme ud af hovedet og ned i kroppen, at komme ind i en meditativ tilstand og mærke en indre stilhed. Selv i de mere fysisk udfordrende stillinger bliver det meditativt og rart.

Yoga nidra
er en gammel form for meditation - en afslapningsøvelse. Du vil komme til at opnå en dyb afslapning og udvidelse af bevidstheden. I yoga nidra befinder man sig mellem en vågen og sovende tilstand. Under yoga nidra lader man sindet bevæge sig opmærksomt rundt i kroppen, mens kroppen er i en dyb afspændt tilstand. Det er effektivt til at reducere stress, spændinger, angst, søvnløshed og mange andre lidelser. Yoga Nidra er dybt nærende og en væsentlig praksis for at hjælpe os med at stoppe op og slappe af i den ofte tempofyldte moderne verden.

Hatha

Hatha yoga har sit udgangspunkt i de klassiske yogastillinger. ’Ha’ betyder sol og ’tha’ betyder måne på sanskrit og repræsenterer dualiteterne i livet. I undervisningen balancerer vores instruktører styrke med smidighed og bevægelse med meditation – hatha arbejder på den måde med hele mennesket på én gang. I en hatha time holder vi stillingerne i længere tid ad gangen og udfører dem i et roligt tempo med fokus på den rigtige bevægelse og det bevidstgjorte åndedræt. Derfor er vejrtrækningsøvelser (pranayama) og meditation en essentiel del af hatha.

Yin yoga
Yin yoga tager udgangspunkt i simple, siddende og liggende stillinger. Stillingerne bliver ofte holdt mellem 3-5 minutter, da yin yoga især arbejder med bindevævet og kroppens meridianbaner. Fokus er på at skabe en solid grounding og et opløftende energiflow hele vejen igennem din krop. yoga instruktøren guider dig roligt ind i stillingerne gennem det nærværende åndedræt, så du kan give slip. Essens er at skabe et nærvær og ro i din krop, som du kan vende tilbage til i løbet af hverdagen, mens du samtidig afspænder og afstresser din krop.